Суббота , 18 Май 2024
На головну / НОВИНИ / Працелюбний десант. Волонтери ремонтують пошкоджені будинки в Харкові та області

Працелюбний десант. Волонтери ремонтують пошкоджені будинки в Харкові та області

Люди різних професій об’єдналися, аби допомагати розбирати завали після прильотів російських ракет та лагодити будинки і школи.
Останнім часом у Харкові біля понівечених вибухами шкіл частом можна побачити людей в помаранчевих жилетах, які носять дошки ОСБ, розгрібають завали, закривають вибиті вікна. Харківський загін команди «Добробат» два з половиною місяці рятує зруйновані будівлі від опадів та мародерів. Останнім часом вони працюють і на деокупованих територіях.
Тепер, коли багато громад на сході області звільнили від окупантів, добробатівцям додалося роботи. Нещодавно будівельний десант побував у селі Коробочкіно Чугуївського району та у Балаклії. Працювати на виїзді набагато важче, ніж в Харкові. Спочатку волонтери їдуть на розвідку — спілкуються з місцевою владою, дізнаються, де і в якому обсязі потрібна допомога, а вже потім їдуть на роботу.
Жителі звільнених територій спочатку недовірливо ставляться до волонтерів, але потім і самі почали долучаються до роботи. Хтось приходить допомагати, інші просто просять інструменти, аби закрити вибиті вікна самостійно.
У майбутньому добробатівці планують організувати на своїй базі невеликі курси, не навчатимуть волонтерів будівельних спеціальностей.
Адже невдовзі Україні знадобиться дуже багато спеціалістів, які зможуть займатися відбудовою.
На сайті «Добробату» можна зареєструватися у якості волонтера або надіслати заявку про допомогу.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Зміни до порядку призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам

Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації інформує, що Урядом прийнято Постанову Кабінету Міністрів …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page