Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Працелюбний десант. Волонтери ремонтують пошкоджені будинки в Харкові та області

Працелюбний десант. Волонтери ремонтують пошкоджені будинки в Харкові та області

Люди різних професій об’єдналися, аби допомагати розбирати завали після прильотів російських ракет та лагодити будинки і школи.
Останнім часом у Харкові біля понівечених вибухами шкіл частом можна побачити людей в помаранчевих жилетах, які носять дошки ОСБ, розгрібають завали, закривають вибиті вікна. Харківський загін команди «Добробат» два з половиною місяці рятує зруйновані будівлі від опадів та мародерів. Останнім часом вони працюють і на деокупованих територіях.
Тепер, коли багато громад на сході області звільнили від окупантів, добробатівцям додалося роботи. Нещодавно будівельний десант побував у селі Коробочкіно Чугуївського району та у Балаклії. Працювати на виїзді набагато важче, ніж в Харкові. Спочатку волонтери їдуть на розвідку — спілкуються з місцевою владою, дізнаються, де і в якому обсязі потрібна допомога, а вже потім їдуть на роботу.
Жителі звільнених територій спочатку недовірливо ставляться до волонтерів, але потім і самі почали долучаються до роботи. Хтось приходить допомагати, інші просто просять інструменти, аби закрити вибиті вікна самостійно.
У майбутньому добробатівці планують організувати на своїй базі невеликі курси, не навчатимуть волонтерів будівельних спеціальностей.
Адже невдовзі Україні знадобиться дуже багато спеціалістів, які зможуть займатися відбудовою.
На сайті «Добробату» можна зареєструватися у якості волонтера або надіслати заявку про допомогу.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page