Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / «Вплив війни в Україні на ситуацію з торгівлею людьми»

«Вплив війни в Україні на ситуацію з торгівлею людьми»

Під такою назвою у Красноградській філії Харківського обласного центру зайнятості відбувся семінар за підтримки громадської організації «Чистий аркуш». На зібранні йшлося про безпеку при зовнішній міграції та попередження торгівлі людьми. У заході взяли участь 15 осіб з числа безробітних, зокрема тих, які мають статус ВПО.

У форматі онлайн зв’язку до спілкування долучився керівник ГО «Чистий аркуш» Ігор ТРИДУБ, котрий ознайомив учасників із напрямами діяльності,  що сприяють соціальній та професійній інтеграції постраждалих осіб: консультування мігрантів, просвітницька діяльність, превентивні заходи та навчання фахівців. Ця громадська організація надає широкий  спектр послуг для жителів Харківської області, а саме: консультації щодо виїзду за кордон; інформаційну, соціальну, юридичну, медичну, психологічну та матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам; громадянам, постраждалим від торгівлі людьми,  експлуатації чи насильства.

Фахівчиня служби зайнятості  детально інформувала аудиторію про те, що таке  «торгівля людьми»,  хто може потрапити в тенета шахраїв і опинитися в рабстві та як цьому запобігти.  Спільно з безробітними  складали правила  безпечного виїзду за кордон.

Насамкінець присутнім вручили інформаційні буклети з контактами  ГО «Чистий аркуш», Урядової гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, до яких з потреби можна звернутися. Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на низку запитань.

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page