Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Акцію до Всесвітнього дня української хустки провели в Петрівському ліцеї Наталинської сільської ради

Акцію до Всесвітнього дня української хустки провели в Петрівському ліцеї Наталинської сільської ради

—Нам дуже хотілося, щоб до ініціативи з нагоди свята вихованці долучилися разом зі своїми рідними: бабусями, мамами, сестричками, — каже директорка закладу Світлана Дзех. — Адже хустка для українок — це не просто головний убір, це наша культурна спадщина. Вона поєднувала жіночі покоління і передавалася як сімейна святиня від матері до дочки. Це була родинна реліквія.

Тематичні світлини зробили не лише учні середньої школи, а й дошкільного підрозділу ліцею. Шестикласниця Богдана Сябро і її маленька сестричка Мирослава віднайшли удома яскраві барвисті платки, які так личать юним панянкам. А четвертокласник Ігор Москалик у вишиванці прикриває хусткою матусині плечі. Зупинися, мить, ти прекрасна! Бо такі хвилини єднання зі своєю дитиною для кожної жінки особливо значимі й дорогі серцю. Сімейний оберіг показала і четвертокласниця Юліана Москалик. А вихованець дошкільного підрозділу Дмитро Зінченко зручно примостився біля бабусі. Хлопчикові надзвичайно приємно було цього дня одягнути святкову сорочечку і побачити свою рідненьку у красивому барвистому головному уборі.

У кожного фото, що виставили діти на сторінці закладу в фейсбуці, своя історія. Добре, що відзначаючи такі дати, і педагоги, і батьки та дідусі з бабусями, повертають юних жителів села до наших витоків, навчають їх змалечку відчувати себе українцями.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page