Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Що купити в будинок перед опалювальним сезоном: готуємося до холодної зими

Що купити в будинок перед опалювальним сезоном: готуємося до холодної зими

Зима 2022-2023 років буде надзвичайно складною. Про це говорять урядовці, місцеві чиновники, про це здогадуємося й ми, пересічні українці. У деяких регіонах України опалення вже точно не буде через зруйновану інфраструктуру. Однак навіть у тилу можуть виникнути проблеми з опаленням, оскільки жодне місто не застраховане від ракетних ударів.
Тож як убезпечити родину від холоду взимку?
Перед зимою в кожну сім’ю фахівці рекомендують купити електричний обігрівач. Він врятує від морозів, якщо виникнуть проблеми з центральним опаленням. А ось буржуйка в квартирі — не дуже безпечний спосіб опалення, хоча більш надійну версію буржуйки можна зробити самостійно.
Більш безпечний, але і більш дорогий варіант опалення — електричний конвектор. Він менше навантажує електромережу, а гріє не гірше.
Для підготовки до холодної зими обов’язково купіть теплий одяг і термобілизну. Краще придбати ці речі прямо зараз, поки вони дешевші. Купуйте речі з вовни та інших натуральних тканин: синтетика погано тримає тепло.
Щоб не замерзнути вночі, придбайте пухові ковдри. Вони дуже теплі, легкі і приємні для тіла. Одна пухова ковдра замінить 2-3 звичайних. Також для обігріву ліжка придбайте грілки, електроковдру і електропростирадла. Ще одна поширена порада від експертів — купити спальний мішок. Такий мішок можна викласти в ліжко, щоб спати було щетепліше.
У багатоквартирному будинку зусиллями всіх мешканців можна влаштувати пункт обігріву в підвалі. Для цього в підвал ставлять потужний генератор, де можна і обігрітися, і приготувати їжу.
Щоб в кімнаті краще зберігалося тепло, подбайте про теплоізоляцію вікон і дверей. Раніше ми розповідали, чим утеплити вікна залежно від фінансових можливостей.
Що купити в приватному будинку
У приватному будинку або на дачі набагато простіше утеплятися. Тут є багато варіантів утеплення: генератор на дизелі або бензині, котел або дров’яна піч. Також в будинку можна безпечно поставити буржуйку. Все залежить від фінансових можливостей сім’ї.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page