Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Красноградщина завершує збирання ранніх зернових

Красноградщина завершує збирання ранніх зернових

Як повідомляє Харківська обласна військова адміністрація, на 25 серпня у Харківській області зібрано майже 90% зерна нового врожаю.
Збирання ранніх зернових та зернобобових культур завершили у Лозівському районі.
«Ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 314 тис. га (90%). Зібрано 1124 тис. тонн зерна при середній урожайності 36 ц/га», — розповіли у ХОВА.
У Лозівському районі намолотили понад 260 000 тонн зерна з площі 73 000 гектари, середня врожайність склала 36 центнерів із гектара.
У Красноградському районі обмолотили 97% площ. Це — 58 тисяч гектарів при середній врожайності 42 центнери з гектара. Усього намолотили 242 000 тонн зерна.
Як зазначили у департаменті агропромислового комплексу ХОВА, найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур по області зафіксована у Богодухівському районі — 43 центнери з гектара. На сьогодні там зібрали врожай із 70% площ, намолотили 172 000 тонн зерна.
На полях Харківської області були залучені 795 зернозбиральних комбайнів, для перевезення зерна використали 1070 одиниць транспортних засобів.
«Погодні умови у серпні сприяли проведенню польових робіт. Господарства області збирали кукурудзу на силос, проводили роботи з підготовки ґрунту під посів озимих культур», — розповіли у ХОВА.
З початку жнив через обстріли російськими окупантами в Харківській області згоріло понад 238 гектарів пшениці та два гектари ячменю.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page