Среда , 14 Август 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / 25 грудня — християни західного обряду святкують Різдво Христове

25 грудня — християни західного обряду святкують Різдво Христове

 З 2017 року в Україні офіційно відзначають це релігійне свято двічі: 25 грудня та 07 січня. Обидва дні є офіційними вихідними. Чимало вірян, які мешкають в Україні, сповідують як православ’я, так  католицтво і протестантизм. Різниця в датах святкування цього великого свята у представників трьох основних розгалужень у християнстві пояснюється розбіжностями у літочисленні. Одні дотримуються юліанського  календаря (07 січня), інші григоріанського (25 грудня).

Святкуванню Різдва Христового передує піст. Віряни дотримуються правил Адвенту — місяця перед святом, упродовж якого потрібно підготувати до торжества душу і тіло. Напередодні, 24 грудня, коли на небі з’явиться перша зірка, родина збирається на святкову вечерю. На столі повинно бути 12 страв за кількістю апостолів. Вечеря розпочинається із зачитування уривку з Євангеліє та молитви Господу. Після  завершення частування ламають різдвяний хліб і діляться один із одним за аналогією до Іісуса Христа, який ділився їжею з учнями.

Цьогоріч Різдво Христове, 25 грудня, припадає на суботу. Тому вихідний день переноситься на понеділок, 27 грудня. Відтак українці відпочиватимуть три дні поспіль.

Про нас admin

Перевірте також

У День пам’яті та перемоги над нацизмом

Уперше цьогоріч країна відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page