Вторник , 16 Июль 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус дедалі частіше діагностують у дітей

Коронавірус дедалі частіше діагностують у дітей

У порівнянні з весняним спалахом захворюваності на COVID-19 на Красноградщині, зараз спостерігається збільшення кількості випадків хвороби серед неповнолітніх жителів району. Про це повідомила завідувачка Красноградською філією ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Оксана Співак.

— Наймолодшому пацієнту, у якого виявили коронавірусну інфекцією, виповнилося лише сім місяців від народження, — уточнила фахівець. — Також коронавірусом хворіють діти різного віку. Нині ризик підхопити захворювання не оминає жодну вікову категорію.

Відтак актуальним залишається дотримання профілактичних заходів, які сприяють стриманню інфекції. Носіння захисних масок у громадських місцях і транспорті, соціальна дистанція 1,5 метри, гігієна рук, заборона торкатися очей, носа і рота — вимоги, які більшість із нас, напевно, вже вивчили на пам’ять. Але відвідини міського ринку, поїздки у маршрутках і транспортних засобах міжміського сполучення, свідчать про протилежне.

Красноградці досі активно дискутують із приводу проведення щеплень проти COVID-19. У одному із супермаркетів міста кореспондентка видання стала свідком такого діалогу.

— Ти вже вирішила вакцинуватися, — працівник торговельної зали запитував знайому біля каси. Молода жінка стояла разом із хлопчиком років п’яти.

 

— Ні, ще не наважилася, — відповіла та.

 

— Що тут розмірковувати?! Кажуть, без обох щеплень до роботи не допустять, — продовжував він.

 

— От і думаю, який ризик більший — померти з голоду від безробіття чи від щеплення, — відказала співрозмовниця.

Щепитися чи ні від коронавірусу — право кожного. Так, медики визнають, вакцинація не захищає від хвороби на 100 %. Однак помітно зменшує вірогідність інфікування. Якщо це захистить рідних, у тому числі дітей від небезпечної недуги, хіба це не аргумент на користь процедури?

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page