Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Мобілізація в Україні: чи можна ігнорувати повістку, якщо є «білий» квиток

Мобілізація в Україні: чи можна ігнорувати повістку, якщо є «білий» квиток

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, які введені через повномасштабне військове вторгнення Росії. Мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років, але є деякі виключення. Зокрема, деякі чоловіки мають «білий» квиток. Про що це свідчить?

«Білий» квиток підтверджує придатність або непридатність людини до військової служби за станом здоров’я. Також у документі може бути вказана тимчасова непридатність або обмежена придатність до військової служби.

Експерти зазначають, що отримати повістку можуть і власники «білого» квитка, але це не означає, що людину відразу призвуть до армії. Найчастіше перша повістка видається з метою уточнення даних про військовозобов’язаного.

Якщо військовозобов’язаний, якого повністю зняли з обліку, отримав повістку, наприклад, після зміни місця проживання, то йому все одно слід прийти до територіального центру комплектування. Це необхідно для того, щоб пред’явити  документи, що підтверджують зняття з військового обліку.

Особи, які до війни вважалися обмежено придатними чи непридатними у мирний час, зараз  теж підлягають мобілізації. Їх можуть залучати до служби у тилових підрозділах та штабах. Втім, у цьому випадку все індивідуально та залежить від стану здоров’я та висновків медкомісії.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page