Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Виборчий процес народного депутата України в окрузі № 179 стартує 16 січня

Виборчий процес народного депутата України в окрузі № 179 стартує 16 січня

Центральна виборча комісія відповідною постановою затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення проміжних виборів нардепа в одномандатному виборчому окрузі № 179. До його складу входять  Красноградський, Зачепилівський, Кегичівський, Сахновщинський, Лозівський райони і місто Лозова.

Згідно з документом, висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями відбуватиметься з 16 січня до 3 лютого включно, а шляхом самовисування до 13 лютого. Окружну виборчу комісію належить утворити до 24 січня включно. Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у народні обранці триватиме з 16 січня до 13 лютого включно. Завершення реєстрації – 18 лютого.

Затвердити форму, колір і тексту виборчого бюлетеня для голосування в одномандатному окрузі необхідно до 19 лютого. До другого березня включно партії можуть скасувати рішення  щодо реєстрації кандидата в депутати, а також до цієї дати  прийматимуться  письмові заяви кандидатів про відмову балотуватися.

Передвиборча агітація фінішує 0 24-й годині 13 березня. Проведення голосування відбудеться 15 березня з 08.00 до 20.00. Встановлення результатів виборів до 30 березня включно.

З повним текстом календарного плану можна ознайомитися за посиланням https://www.cvk.gov.ua/pls/acts/showcard7a9e.html?id=47689&what=0).

Нагадаємо, необхідність призначити проміжне голосування виникла в зв’язку з достроковим припиненням повноважень нардепа, члена фракції «Слуга народу» Олексія Кучера, який в липні 2019-го на позачергових парламентських виборах був обраний народним депутатом України в окрузі № 179. У листопаді минулого року Олексій Кучер очолив  Харківську обласну державну адміністрацію.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page