Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / COVID-19 залишиться з нами, як грип – версія УЦОЗ

COVID-19 залишиться з нами, як грип – версія УЦОЗ

Повністю подолати СOVID-19 не вдасться – нам доведеться навчитися з ним співіснувати, вважають експерти Українського центру охорони здоровʼя (UHC).
«Він стане ендемічним, тобто буде з нами завжди, наприклад, як зараз грип. Але для більшості країн світу це станеться не у 2022 році. Цей рік лише покаже, на яких умовах ми укладемо з коронавірусом мирний договір про співіснування. Найбільш ймовірно ми перейдемо сценарію, коли поступово адаптуємося до вірусу і він стане «сезонним» захворюванням на кшталт грипу», – прогнозують експерти.
Кількість нових підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі у тижневому вимірі останнім часом знизилася на 28%, свідчать дані ВООЗ. З 12 по 18 вересня зареєстровано понад 3.2 мільйона нових випадків.
Водночас в Україні ця кількість зростає на фоні осінніх холодів. Протягом останнього тижня зареєстрували 36 683 нових пацієнтів.
За словами Європейського комісара з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідес, взимку на нас може чекати нова хвиля COVID-19. «На жаль, пандемія показала тривожне зростання у кількох країнах», — наголосила вона.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page