Вторник , 16 Июль 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У контактних осіб із хворим на Covid-19 красноградцем вірусу не виявлено

У контактних осіб із хворим на Covid-19 красноградцем вірусу не виявлено

Цей офіційний висновок вірусологічної лабораторії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» після проведення відповідних досліджень кореспонденту видання озвучила директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко.

— Після підтвердження  коронавірусної інфекції у жителя Краснограда, працівники нашої служби насамперед  з’ясували коло осіб, які контактували з пацієнтом. Таких людей виявилося 16. З них шестеро мали з ним близький контакт, тобто знаходилися з інфікованим у закритому приміщенні на відстані менше, ніж один метр понад п’ятнадцять хвилин. Це четверо членів його родини  та  двоє інших  громадян, — зазначила Ганна Васенко. —  Згідно з медичними протоколами додатковій перевірці на  Сovid-19 підлягають саме особи, які близько взаємодіяли з хворим.

Відтак у кожного з них медики зробили забір венозної крові та в їхній присутності  провели швидкий тест на наявність коронавірусу. Експрес-діагностика показала негативний результат. Відразу потому в контактних осіб забрали біологічний матеріал (слиз із носоглотки), який направили до Харківського лабораторного центру для проведення  полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). ПЛР-тести підтвердили відсутність вірусу в організмі учасників дослідження.

За словами Ганни Васенко, під час проведення всіх маніпуляцій медичний персонал був відповідно одягнений. Дослідження проводилися в оптимальні терміни згідно з рекомендаціями МОЗ. Наразі за всіма контактними з хворим на Сovid-19  особами встановлено медичний нагляд, який  триватиме до 26 квітня включно.  Щодня телефоном вони повідомляють сімейному лікарю про температуру тіла і загальне самопочуття. Лікарка зауважила, що контактним особам МОЗ рекомендує обмежити пересування, але не забороняє відвідувати громадські місця. Також за цими громадянами спостерігають правоохоронці. У Красноградському відділі поліції повідомили, що станом на 24 квітня порушень зафіксовано не було.

 

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page