Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / 26 вересня — на Харківщині та в Україні День жалоби (оновлено)

26 вересня — на Харківщині та в Україні День жалоби (оновлено)

Він оголошений на знак вшанування пам’яті загиблих під час падіння літака АН-26 у Чугуєвському районі Харківської області згідно з  указом  Президента України Володимира Зеленського та   розпорядженням  голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.

Авіакатастрофа сталася напередодні, 25 вересня, близько 20.45 вечора. Літак виконував навчальний політ. На борту перебували 27 людей із 11 областей України: 7 членів екіпажу та  20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба. За попередньою інформацією, під час заходу на посадку літак зачепився крилом за землю. Через це на борту сталася пожежа. Відомо, що загинули 22 людей. Двоє госпіталізовані — один житель Харківщини та мешканець Львівської області. Львів’янин знаходився в критичному стані, опіками було уражено 90 % тіла. Лікарі виявилися безсилими, двадцять шостого вересня хлопця не стало. Кількість жертв авіакатастрофи збільшилася до 23 осіб.  Ще троє числяться безвісті зниклими.

На місті трагедії працюють судмедексперти та слідчо-оперативна група. За інформацією пресслужби ХОДА, там же перебувають голова облдержадміністрації Олексій Кучер, Міністр оборони  Андрій Таран і Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Також у Чугуїв прилетів Президент України.

Згідно з розпорядженням про День жалоби, на всій території області приспустили Державний прапор України із траурною стрічкою, розташований  на будинках органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій. Так само рекомендовано зробити органам місцевого самоврядування. Запропоновано відмінити розважальні заходи та спортивні змагання, внести зміни до програм телерадіопередач.

Світла пам’ять загиблим та глибоке співчуття їхнім рідним і близьким.

Фото до публікації: http://www.hups.mil.gov.ua/41818-2/

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page