Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Із портів «Одеса» і «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

Із портів «Одеса» і «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

У рамках реалізації ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до покупців в Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ».

Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць», — заявив міністр Олександр Кубраков.

«Хоча зерновий коридор уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Наша ціль — 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», — додав міністр.

Зазначається, що наразі українські порти отримують заявки на судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page