Четверг , 28 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Як отримати пільгу на оплату комуналки багатодітним сім’ям?

Як отримати пільгу на оплату комуналки багатодітним сім’ям?

— Кілька місяців тому стала матусею втретє. Сподівалися з чоловіком на синочка, а маємо ще одну донечку, — поділилася радістю з кореспонденткою видання мешканка Іванівського старостинського округу Красноградської міської ради. — Кажуть, що законодавством багатодітним родинам передбачена знижка на оплату комунальних послуг. Не підкажете куди звертатися, аби уточнити цю інформацію?

Це запитання  переадресували керівниці управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлані Гонтар.

—  Закон України «Про охорону дитинства» надає право сім’ям, у яких виховується троє і більше дітей, на 50 % зменшення суми оплати за користування житлово-комунальними послугами в межах соціальних нормативів. Важлива умова для її отримання — сукупний дохід такої родини в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 3180 гривень. Саме такою у 2021 році є величина доходу, який дозволяє отримувати податкову соціальну пільгу, — пояснила фахівчиня.

Сім’ям, які претендують на її отримання, спершу необхідно звернутися до уповноваженої служби за місцем проживання. У нашому випадку старостату. Там потрібно написати заяву про включення на отримання соціальної пільги, заповнити  декларацію про доходи та надати інші документи – свідоцтва про народження дітей, копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків тощо.

— Ми співпрацюємо з підрозділами соціальних служб на місцях через електронний сервіс «Соціальна громада». Після потрапляння відповідного пакету документів до бази даних починаємо їх опрацьовувати. На підставі документів дітям видаються посвідчення, що підтверджують їхній статус із багатодітної сім’ї. Далі, якщо рівень доходів родини відповідає вимогам для отримання соціальної пільги, вона їм призначається, — повідомила Світлана Гонтар.

Керівник управління соціального захисту населення КРДА зауважила, що сума сукупного доходу сім’ї, яка надає право на податкову соціальну пільгу, переглядається і встановлюється Кабінетом міністрів України щороку на перше січня. Тож дозвільну документацію для її отримання, зокрема, декларацію про доходи доведеться також поновлювати на початку прийдешнього 2022 року.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page