Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Які права неповнолітніх у трудових відносинах

Які права неповнолітніх у трудових відносинах

Цю тему обговорювали учасники профорієнтаційного клубу «Орієнтир». Об’єднання діє другий рік поспіль на базі Красноградського ліцею №3. Засідання відбувалося 27 травня онлайн. Зі старшокласниками спілкувалася начальник відділу активної підтримки безробітних Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Людмила Гнатенко.

— Влітку чимало юнаків і дівчат, які ще не досягли повноліття, шукають підробіток. Тому повинні бути добре обізнаними з вимогами законодавства про працю щодо: віку, із якого допускається працевлаштування,  переліку робіт, на яких забороняється застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років, заборони залучати працівників молодше 18 років до нічних, надурочних робіт та у вихідні дні; тривалості робочого часу, оплати праці тощо, — говорить фахівчиня. — Про все це ми і говорили з молоддю. Також з’ясували поняття легальна та нелегальна зайнятість, експлуатація дитячої праці та інші актуальні питання.

У службі зайнятості сподіваються, що ця інформація буде корисною для старшокласників. Робота неповнолітніх  має низку особливостей і обмежень. Про них юним шукачам вакансій важливо знати вже зараз, аби не потрапити до рук роботодавців, які експлуатують дитячу працю.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page