Четверг , 28 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / «Чим сильніший суперник, тим цікавіше змагання!»

«Чим сильніший суперник, тим цікавіше змагання!»

Учасникам зразкового аматорського театру естради «Вернісаж» будинку техніки БУ «Укрбургаз» не звикати до мистецьких випробувань. П’ятнадцятого січня скарбничка досягнень колективу поповнилася ще однією вагомою нагородою. Вони стали володарями Гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Стежками Гоголя» у Полтаві. Він проводився під егідою Європейської молодіжної ліги і об’єднав велику кількість юнаків і дівчат, які займаються творчістю.

Красноградці змагалися в номінації «Театри». У конкурсній програмі вони представили уривки із чотирьох різних вистав із репертуару «Вернісажу». Глядачі влаштували для них овації, журі удостоїло артистів головної нагороди.

—Суперництво на сцені було напруженим, інтрига щодо лідера зберігалася до останнього. Звісно це мотивує. Та насправді завоювати високу відзнаку не було для нас самоціллю. Діти просто щиро робили те, що їм подобається, були органічними і це отримало відгук у публіки, — говорить художня керівниця і режисер-постановник театру Олена Вербнікова. — Ми показали різножанрові постановки. Журі відзначило вміння акторів швидко перевтілюватися в різні образи, їхню професійну роботу з мікрофонами, а також сильний вокал виконавців. За розвиток співочих здібностей окрема вдячність нашому викладачеві з вокалу Тетяні Агеєнковій. За кілька місяців вона зуміла вивести вокалістів на новий рівень виконавської майстерності.

Від організаторів конкурсу «Вернісаж» також преміювали двома грошовими сертифікатами. Цими коштами вони зможуть скористатися, якщо вирішать взяти участь у фестивалі «Зоряний бриз» у Болгарії  або «Морський бриз» на чорноморському узбережжі Миколаївської області в Україні. Обидва плануються влітку нинішнього року.

Олена Вербнікова розповіла, що кілька років поспіль вони мріють потрапити на театральний фестиваль «Кришталевий фонтан» у Одесі, аби виступити на легендарній сцені Будинку клоунів театру комік-групи «Маски». Сподіваються на знайдуться меценати, які допоможуть здійснити цю мрію.

Режисерка «Вернісажу» подякувала керівництву ФБУ «Укрбургаз» за надання сцени для репетицій театру, а також виділення транспорту для поїздки на фестиваль до Полтави. Окрема вдячність батькам вихованців. Їхній ентузіазм і всебічна допомога – фундамент, на якому тримається і успішно  розвивається цей творчий колектив. 

Фото з архіву театру «Вернісаж»

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page