Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Харківський кластер Kernel спрямував на підсилення ЗСУ 11,4 млн грн

Харківський кластер Kernel спрямував на підсилення ЗСУ 11,4 млн грн

З перших днів повномасштабного вторгнення компанія Kernel активно підтримує Україну та українців. Всього на допомогу від компанії за різними напрямками було спрямовано 995 млн грн. Внесок команди Харківського кластера в підсилення української армії склав 11,4 млн грн.

 

Перші місяці війни — найважчі. Попри наближення початку агросезону команда кластера зосередилася на потребах ЗСУ. У військові частини оперативно передали 22 одиниці техніки — вантажних та легкових автомобілів, автобусів, причепів. Загальна вартість технічної допомоги — 3,8 млн грн. Також аграрії подбали про запчастини до транспортних засобів, регулярно надавали пальне. Згодом придбали ще 7 автівок, щоб забезпечити максимальну швидкість і мобільність захисників при виконанні бойових завдань.

 

Юрій Кондратенко,

керівник Харківського кластера Kernel:

«Ми маємо чітку позицію від початку війни і весь цей час усвідомлюємо свій фронт робіт — забезпечувати надійний тил та наближувати перемогу. Працюємо, щоб наша підтримка допомагала українцям вистояти. Працюємо, щоб наші ресурси дозволяли ЗСУ отримували переваги на полі бою. Працюємо, щоб в України було світле й безпечне майбутнє».

 

Особливу увагу аграрії приділяли речам для облаштування побуту на фронті. Купували та доставляли на позиції генератори, інвертори, бензопили, газові плити, намети. Налагодили міцний зв’язок з бійцями спецпідрозділу Kraken, 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний яр», 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 40-ї окремої артилерійської бригади імені Великого князя Вітовта, 54-го окремого розвідувального батальйону імені Михайла Тиші, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручката іноземного легіону.

 

Сергій Черв’яков,

керівник волонтерської групи спецпідрозділу Kraken:

«Частина людей вже втомилася від війни і просто хоче, щоб це все закінчилося. Їм не важливо, як саме. А частина знає напевно, кому потрібно дякувати за новий день, можливість жити і працювати. Такі люди не втомлюються підтримувати наших захисників. І саме такі працюють в компанії Kernel. Дякуємо колективу Харківського кластера за постійну гуманітарну допомогу нашої волонтерської групи. Завдяки вашій підтримці ми продовжуємо готувати гарячі обіди та випікати хліб для підрозділів ЗСУ, а також місцевих жителів, які постраждали внаслідок ворожих атак».

 

Значну частину коштів було направлено на закупівлю спеціалізованої техніки і тактичного спорядження — квадрокоптерів, переговорних пристроїв, біноклів, інфрачервоних відеокамер. За потреби аграрії продовжують купувати військовим одяг та взуття, набори інструментів, тактичні рюкзаки. На допомогу за основними напрямками спрямували понад 6 млн грн.

Співробітники Харківського кластера систематично формують гуманітарні вантажі з продуктами харчування та ліками першої необхідності.

Враховуючи інтенсивність бойових дій у регіоні, перелік необхідних на лінії зіткнення речей постійно доповнювався. Харківський кластер завжди знаходив можливості та ресурси, щобвчасно надати військовим підтримку. Команда підприємства ініціювала створення Фонду одноденного заробітку, який наповнюється внесками щомісяця. За підсумками минулого року зібрали 843 тис. грн. Маючи стабільний фінансовий ресурс, долучалися до зборів, організованих перевіреними благодійними фондами — «Сейв Юкрейн 2022», «Очима українця», «Даруй добро». Донатили здебільшого на автомобілі та дрони.

 

В’ячеслав Вакуленко,

заступник керівника земельної служби:

«Нещодавно навідали поранених бійців, які перебувають на лікуванні в міській клінічній лікарні в Дніпрі. Передали медикаменти, випічку, фрукти. Шукаємо способи, щоб приносити якнайбільше користі та покривати максимальну кількість потреб наших захисників на фронті й в тилу».

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page