Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Харківська область визнана найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами

Харківська область визнана найбільш забрудненою вибухонебезпечними предметами

Відновлення об’єктів критичної інфраструктури регіону напряму залежить від темпів розмінування деокупованих територій.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, майже щодня на мінах та нерозірваних снарядах окупантів підриваються цивільні громадяни, працівники сільгосппідприємств, екстреної медичної допомоги. Є випадки, коли підриваються й фахівці ДСНС, які займаються розмінуванням. За статистикою Міністерства внутрішніх справ, Харківщина наразі визнана найзасміченішою вибухонебезпечними предметами областю. Впродовж доби сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів.

“Коли вибиваємо ворога з того чи іншого населеного пункту, знаходимо у дитячих садочках заміновані дитячі ліжка. Небезпечним залишається також приватний сектор. Ворог проводить дистанційне мінування або спеціальне — вручну. Окупанти застосовують найсучасніші засоби й військові знаряддя, які не виявляють металошукачі”, — розповів Олег Синєгубов.

Очільник ХОВА додав, що для розв’язання цієї проблеми необхідна комунікація на міжнародному рівні.

“Я знаю, що члени Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг роблять усе, аби міжнародні партнери надавали якомога більше сучасної техніки для розмінування деокупованих територій. Від цього залежить відновлення критичної інфраструктури, налагодження життєдіяльності у нашій області”, — підсумував Олег Синєгубов.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page