Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / У харківській СБУ працював агент російських спецслужб

У харківській СБУ працював агент російських спецслужб

В Управлінні Служби безпеки України в Харківській області працював агент російських спецслужб. Раніше «крот» був посадовцем Харківської міськради. Про це повідомили у Службі безпеки України.

«Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогу українські розвіддані про збройні сили рф, а також про плани й діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб», — пояснили в СБУ.

Російські загарбники використовували інформацію від агента в СБУ для передислокації своїх підрозділів, аби захиститися від артилерійських ударів української армії, а також для того, щоб спланувати диверсії та масові артилерійські й прицільні ракетні обстріли по стратегічних об’єктах Харкова. Інформацію чоловік передавав окупантам через закриті канали зв’язку.

Затриманий — це колишній посадовець Харківської міської ради. Яку посаду він обіймав, невідомо. ФСБ завербували харків’янина і обіцяла за співпрацю «гарантії безпеки» для нього та його родини, коли начебто Росія захопить Харківщину.

«Правоохоронці затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об’єкту, де знаходиться особовий склад Служби безпеки України», — розповіли в СБУ.

Підозру чоловіку оголосили за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, він перебуває під вартою.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page