Четверг , 28 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / У терцентрі відзначили День захисту громадян поважного віку

У терцентрі відзначили День захисту громадян поважного віку

Всесвітній день розповсюдження інформації про  зловживання щодо літніх людей започаткувала Генеральна асамблея ООН у 2011 році. Він має усталену дату — 15 червня. З цієї нагоди у Красноградському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради організували тематичний захід.  У зустрічі взяли участь підопічні відділення денного перебування.

— У нашій практиці траплялися непоодинокі випадки негативного ставлення до літніх людей, — розповіла завідувачка відділенням надання соціальних послуг в умовах денного перебування Олена Долженкова. — Нерідко діти вчиняли протиправні дії стосовно своїх батьків, застосовували фізичне насильство, привласнювали пенсії тощо. Для вирішення таких ситуацій створювали комісію із залученням фахівців управління соціального захисту, з’ясовували всі обставини інцидентів та вживали заходи для допомоги громадянам. Зараз під опікою Красноградського терцентру знаходяться понад 900 земляків, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Тема зловживань до представників суспільства старшого віку наразі актуальна. Тому вирішили привернути увагу до цієї проблеми.

Спілкування з учасниками зустрічі відбувалося на свіжому повітрі на повідр’ї терцентру. Йшлося про захист їхніх прав і порядок дій, якщо опинилися в скруті. Формат події більше нагадував пікнік. Тож поки на відкритому багатті готувалася польова каша, підопічних залучили до активного відпочинку. Рухливі конкурси для них провела волонтерка районної організації Червоного Хреста Олена Болкун. Найактивніших запросили на ретро-дискотеку. Наостанок всіх пригостили смачним обідом.

Поєднувати корисні справи з невимушеною розмовою — безпрограшний варіант дозвілля.

Фото з архіву Красноградського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page