Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / У Краснограді фіксують випадки отруєння безпритульних тварин

У Краснограді фіксують випадки отруєння безпритульних тварин

Цей песик став однією з жертв отруєння

Про два такі інциденти в редакцію газети повідомили представники ГО «Волонтерська ліга», які опікуються братами меншими.

Минулого тижня до ветеринарного лікаря Сергія Воротнікова в тяжкому стані з ознаками отруєння доправили кошеня та песика. Обидва пухнастики мешкали поблизу з котячим будиночком, який раніше активісти встановили неподалік п’ятиповерхівки на вулиці Харківській, 108. На жаль, врятувати тварин не вдалося. Однією з жертв отруєння стала собачка на цьому фото.

За словами волонтерів, деякі жителі багатоповерхівки вимагають прибрати будиночок, інакше погрожують розправою над тваринами.

Досвід свідчить, що з людьми, схильними до жорстокості, марно говорити про любов і повагу до природи, милосердне ставлення до всього живого. Нерідко, саме такі громадяни легко викидають з двору чотирилапих співмешканців. Тим самим сприяють росту популяції безпритульних тварин, із якими згодом «самовіддано» борються. Ми відповідальні за тих, кого прихистили — істина не для них. Можливо, тоді зрозумілішою буде стаття 299 Кримінального кодексу України про жорстоке поводження з тваринами? Цим документом у залежності від тяжкості злочину передбачене покарання від шесті місяців арешту до обмеження  або позбавлення волі до восьми років. Прикро, що фактів застосування такої міри покарання  наразі небагато. Але вони є. Готові поповнити цей ганебний список живоїдів? Вирішуйте.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page