Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / У Краснограді роздають гуманітарну допомогу

У Краснограді роздають гуманітарну допомогу

mde

З початку прийому внутрішньо переміщених осіб (ВПО) міськрада на добровільних засадах надає їм неодноразову гуманітарну допомогу. Продуктами харчування, крупами, олією, молоком, картоплею та ін. підтримували людей місцеві сільгоспвиробники, підприємці, депутати і благодійники. Переселенці одержали також продуктові набори від держави. Одяг і взуття вони беруть з потреби та без обмеженої кількості. При цьому натовпу уникнути не вдається. Оскільки на території громади мешкають понад 8 тисяч офіційно зареєстрованих ВПО.  

Минулої середи та четверга під міськрадою вишикувалася довжелезна черга. Цього разу Красноградська громада одержала гуманітарну допомогу з Німеччини. Її організував переселець з Харкова Едуард Дворніков разом зі своїми партнерами: Антоном Хряпинським, Феліксом Станіславським, Андрієм Пантелеєм, Юрієм Нойфельдом та Андрієм Баріновим. Доставити вантаж до місця призначення допомогла корпорація АТБ-маркет й особисто Наталія Шаповалова.

Два дні поспіль працівники міськради видавали продукти харчування. Приміром, минулої середи пункт видачі працював з 10:00 до 15:00. Люди скаржаться, що стояти в черзі доводиться по декілька годин. Однак за цей час вимушені переселенці все ж отримали майже 700 пакетів. Наступного дня — ще більше.

Тут намагаються швидко обслужити своїх клієнтів. Це не волонтери, а працівниці міськради, пояснює очільниця громади Світлана Кривенко. Крім цієї діяльності, у них ще й безпосередня робота. Тож просить з розумінням поставитися до видачі гуманітарної допомоги.

Набір продуктів (склад залежить від того, що є в наявності) видається на кожного члена сім’ї, зокрема й дітей. У довідці про взяття на облік ВПО зазначають, що саме отримують люди. Можливо, це трохи сповільнює видачу.  

— Колектив міськради намагається, аби все, що отримала громада як гуманітарну допомогу, знайшло свого адресата. Для нас важливо підтримати кожного, хто в умовах воєнного стану опинився у скруті, — каже керівниця міської ради Світлана Кривенко. — Добре розуміємо, що підтримка насамперед потрібна тим людям, хто змушений був покинути свої домівки й без нічого приїхати до нашої громади. Щиро вдячні всім за людяність і безкорисливу турботу.  

Очільниця громади також розповіла, що зараз формуватимуть пакети з продуктами харчування для матерів і дружин воїнів-земляків, які боронять українську землю від російських окупантів. «Поки наші хлопці на передовій, маємо потурбуватися про їхні родини», — наголосила Світлана Кривенко.     

Принагідно вона нагадала, що отримати гуманітарну допомогу у Краснограді можна у ГО «Волонтерська ліга» та в районній організації Червоного Хреста.

mde
mde
mde

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page