Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У Красноградській районній лікарні збільшать потужність електромережі

У Красноградській районній лікарні збільшать потужність електромережі

Роботи передбачають встановлення силового трансформатору 400 кВА, заміну силового кабелю та іншого обладнання підстанції. Це необхідно для підключення комп’ютерного томографа.

На сторінці Красноградської міської ради у фейсбуці попередили про відключення 20 травня електропостачання на території ЦРЛ та двох прилеглих вулицях Лермонтова ( від вул. Шевченка до вул. Шиндлера) та Шиндлера ( від вул. Лермонтова до вул. Соборної). Світла не буде з 08.00 до 19.00 годин. У Красноградському районі електричних мереж АТ «Харківобленерго» підтвердили, що це пов’язано з відповідними ремонтними роботами. 

Нагадаємо, комп’ютерний томограф доставили до КНП «Красноградська центральна районна лікарня» наприкінці березня. Раніше у лікарні підготували приміщення для його встановлення. Будівельні роботи відбувалися в рамках президентської програми «Велике будівництво». Відтак у закладі охорони здоров’я відремонтували приймальне відділення. Окрім кімнати для КТ, тут з’явилися  приміщення для проведення ендоскопічних досліджень, ультразвукової діагностики, також оновили відділення анестезіології та інтенсивної терапії, облаштували прилеглу територію тощо.

Вимогою для підключення КТ стала реконструкція зовнішніх електричних мереж зі збільшенням потужності до 220 кВт. Наразі її виконують.

На необхідності встановлення комп’ютерного томографа у ЦРЛ місцеві медики наголошували неодноразово.   Цей апарат використовується для діагностики захворювань внутрішніх органів. У тому числі КТ найточніше виявляє зміни в легенях, які можуть бути спричинені коронавірусом або іншими захворюваннями. Для лікарні, яка є опорною з надання допомоги  пацієнтам із COVID-19, таке обладнання надзвичайно важливе.

Фото: Харківська обласна державна адміністрація

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page