Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Туристичний веломаршрут проляже Красноградщиною

Туристичний веломаршрут проляже Красноградщиною

Дистанцію для подорожей велосипедом фортецями Слобожанщини, які входили до складу Української оборонної лінії 1731-1770 рр., розробила Громадська організація «Моушн+» у партнерстві з Департаментом культури і туризму Харківської ОДА, ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». У межах програми Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони» вони реалізували проєкт «Tour De Fort», — поінформувала пресслужба ХОДА.

Загальна протяжність маршруту склала 850 км. Він проліг туристичними місцями, Харківської області. Зокрема, охоплює 105 населених пунктів на території колишніх Красноградського, Кегичівського, Нововодолазького, Первомайського, Барвінківського, Ізюмського та Балаклійського районів.

Проєкт «Tour De Fort» запровадили  для підвищення рівня вело- та зеленого туризму в регіоні, популяризації пам’яток історії та архітектури Української укріпленої лінії.

Нагадаємо, рештки Бєльовської фортеці знаходяться на території міста Краснограда, а поруч з селом Берестовенька маємо ще одну історичну пам’ятку – залишки Іванівської фортеці. Деталі проєкту «Tour De Fort»  за посиланням — http://www.tourdefort.bike/

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page