Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Тетяна Єгорова-Луценко: Попри те, що Харківська область — один з тих регіонів, які безжалісно знищуються, вона залишиться українською

Тетяна Єгорова-Луценко: Попри те, що Харківська область — один з тих регіонів, які безжалісно знищуються, вона залишиться українською

 

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко у складі жіночої делегації, яка представляє регіони України взяла участь у роботі 24 сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, де розповіла про ситуацію на Харківщині у зв’язку з російською агресією.

Як повідомила Тетяна Єгорова-Луценко, саме російській агресії проти України та її наслідкам була присвячена перша частина засідання Незалежної ліберальної демократичної групи, що відбулося 21 березня у Стразбурзі.

«Харків та Харківська область — один з тих регіонів, які безжалісно знищуються. На Харківщині багато людей, які говорять російською, але мислять як українці. Війна як ніколи згуртувала всіх громадян України. І вони вірять у свою перемогу», — мовила очільниця Харківської обласної ради.

Також вона повідомила, що руйнувань насамперед зазнають житлові квартали, об’єкти комунальної інфраструктури, культурно-історичні пам’ятки.

«Обласна рада вже не має приміщення для роботи, але це другорядне. Передусім — наші люди, мирні мешканці, які кожного дня під обстрілами російських солдат», — зазначила Тетяна Єгорова-Луценко та навела факти викрадення агресором голів громад Харківщини.

Керівниця обласної ради наголосила, що завдяки героїчному опору захисників Харків залишається Українським. «Наш регіон, обласний центр агресору ніколи не взяти, як і, переконана, всю Україну».

Крім того, Єгорова-Луценко повідомила представникам європейських місцевих та регіональних органів влади, що усі 120 депутатів Харківської облради одностайно схвалили звернення до глав держав та урядів, парламентів та народів держав-членів НАТО із закликом підтримати прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

«Якщо ми хочемо зупинити загибель мирного населення України, щоб не постраждали від російської агресії найближчі країни Європи, маємо усі разом приймати вольові сильні рішення», — підсумувала Тетяна Єгорова-Луценко та висловила подяку європейським колегам за підтримку України.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page