Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Тепловики до опалювального сезону готові, але…

Тепловики до опалювального сезону готові, але…

Про стан готовності  Красноградського підприємства теплових мереж до роботи в осінньо-зимовий період кореспондентка видання спілкувалася з директором ПТМ Олександром Сидоренком.

— Щороку наприкінці опалювального сезону АТ «Харківгаз» надсилає нам низку технічних пропозицій, які необхідно виконати до початку наступного періоду теплопостачання. Навесні нинішнього року ми теж отримали такий перелік і завчасно реалізували всі завдання. Тож до старту сезону, який попередньо планувався з 15 жовтня, підійшли підготовленими в повному обсязі, — повідомив співрозмовник. — Та 30 вересня отримали нові вимоги. Згідно з ними були змушені зняти вузли обліку газу для повторної метрологічної повірки. Раніше їх перевірили в ДП «Харківстандартметрологія», тепер протестують у лабораторії «Харківгазу».

За словами Олександра Сидоренка, очікується що назад лічильники повернуться після 24 жовтня. Якщо процес відбуватиметься за графіком,  їх встановлять не пізніше першого листопада. Однак пуск тепла це не гартує. Адже тепломережа заборгувала регіональній компанії, яка займається розподілом блакитного палива, три мільйона гривень за  доставку енергоносія. Коштів розрахуватися з АТ «Харківгаз» у тепловиків немає. Відтак не буде газу, не буде і тепла.

— Кошти, які надходять на підприємство, спершу потрапляють на спеціальні рахунки НАК «Нафтогаз України». Звідти нам повертається лише 35 % суми, які використовуємо для оплати електроенергії та водопостачання, податків, закупівлі паливно-мастильних матеріалів, виплати заробітної плати, — пояснює фінансовий дефіцит підприємства керівник тепломережі. — Наразі ми направили лист до АТ «Харківгаз» із пропозицією про реструктуризацію заборгованості. Проте досвід колег із інших районів області показує, що сподіватися на позитивне вирішення проблеми таким способом марно.

Водночас 7,5 мільйонів гривень тепломережі за послугу з обігріву помешкань заборгувало населення. Наразі до суду передані позови щодо 200 абонентів-боржників на суму 2 млн. 890 тис. гривень. Через виконавчу службу з неї вже відшкодовано 330 тис. грн.

— На підприємстві розроблений механізм взаємодії з клієнтами щодо погашення заборгованості, — нагадав Олександр Сидоренко. — Злісним неплатникам ми пропонуємо відразу повернути 50 % боргу, решту суми вони можуть оплатити частинами. Зі споживачами, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах, працюємо за договором-відтермінування. Він дозволяє їм оплачувати половину суми в опалювальний сезон, а залишок погасити влітку. Також вони можуть оформити субсидію для оплати комунальних послуг.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page