Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Скористайтесь е-паспортом

Скористайтесь е-паспортом

Красноградська державна податкова інспекція повідомляє, що з метою реалізації норм чинного законодавства щодо застосування е-паспорта Державною податковою службою України забезпечено підключення ІТС ДПС до порталу «Дія» та розроблено програмне забезпечення, за допомогою якого посадовими особами ДПС під час надання адміністративних послуг у центрах обслуговування платників (ЦОП) здійснюватиметься перевірка достовірності електронних цифрових документів.

Порядок роботи

Так відображаються цифрові документи в мобільному застосунку:

Для перегляд/отримання/збереження/друк паспортного документа необхідно, щоб фізична особа, яка звернулась за отриманням адміністративної послуги в ЦОП,  згенерувала у мобільному застосунку «Дія» коди для перевірки.

Якщо інтернет відсутній, застосунок не зможе згенерувати тимчасові коди для перевірки документа. Коди не містять ніякої персональної інформації, є одноразовими і дійсними лише протягом 3 хвилин.

Згенерувати та відобразити тимчасові коди документа можна  двома шляхами — фізична особа натискає у мобільному застосунку «Дія» на відображення е-паспорта громадянина України і генерується QR/штрихкод та 13-значний код, зазначений під штрихкодом, або натискає на відповідне поле, як зазначено на малюнку нижче, і відображаються такі ж згенеровані QR/штрихкод

та 13-значний код у такий спосіб:

Посадова особа ДПІ вводить 13-значний код, що зазначений під штрихкодом,  та проводить  «Пошук» документа.

Фізичній особі в мобільний застосунок «Дія» буде надіслано повідомлення щодо згоди на передачу цифрової копії е-документа (відображення екрана з мобільного застосунку фізичної особи).

Фізична особа має підтвердити передачу даних про себе до ДПС (відображення екрана з мобільного застосунку фізичної особи):

Після надання згоди фізичною особою посадовій особі ДПІ на  екрані відображається цифрова копія е-документа у форматі pdf, який можливо переглянути, зберегти, роздрукувати.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page