Вторник , 19 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Рівень захворюваності на коронавірус збільшується

Рівень захворюваності на коронавірус збільшується

Динаміку росту поширення хвороби констатують медики Красноградщини.

Упродовж минулого тижня в територіальних громадах району виявили 27 нових випадків, — повідомила завідувачка Красноградською міжрайонною філією ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Оксана Співак.  За останні вихідні у Красноградській ТГ на COVID-19 захворіли 7 осіб, така кількість нововиявлених хворих  і на Зачепилівщині. Також недугу діагностували у трьох пацієнтів із Кегичівської громади та в одного із Сахновщини.

На 21 вересня в стаціонарі центральної районної лікарні перебували 13 пацієнтів, у тому числі двоє дітей віком сім місяців і сім років. Ще у 24 недужих захворювання  під підозрою до надходження результатів аналізів методом полімеразно ланцюгової реакції (ПЛР). За попередній тиждень стався один летальний випадок. Хвороба забрала життя у 62-річної мешканки Нової Водолаги. Вірус майже повністю уразив легені жінки, тож лікарі були безсилі.

На цю дату амбулаторно лікувалися 40 жителів району, інфікованих коронавірусом. У тому числі: 13 — жителі Красноградської та Наталинської громад, 18 — мешканці Зачепилівки, 5 — Кегичівки, 3 — Старовірівської ТГ та 1 — із Сахновщини.

Медики наполягають на необхідності вакцинації від COVID-19.  Нині це найдієвіший засіб мінімізувати ризик підхопити хворобу та уникнути її перебігу  в тяжкій або летальній формі. Як поінформувала в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Руслана Равлюк, в місцевих пунктах вакцинації використовують вакцини AstrаZeneca, Pfizer і СoronaVac. Наразі спостерігається ріст сезонних захворювань, характерних для осінньо-зимової пори року. Сімейні лікарі приймають щодня до ста пацієнтів із симптомами застуди. Цей фактор дещо сповільнює темпи проведення щеплень. Першу дозу вакцини вже отримали майже 9 тисяч жителів Красноградської та Наталиської громад, двома дозами щепилися 8,5 тисяч краян.

Натомість в усіх закладах освіти району щеплення від коронавірусу вже отримали понад 80 % працівників. Це означає, що навіть із посиленням заходів протиепідемічної безпеки,  вони продовжать працювати у штатному режимі.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page