Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Рівень захворюваності на коронавірус збільшується

Рівень захворюваності на коронавірус збільшується

Динаміку росту поширення хвороби констатують медики Красноградщини.

Упродовж минулого тижня в територіальних громадах району виявили 27 нових випадків, — повідомила завідувачка Красноградською міжрайонною філією ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Оксана Співак.  За останні вихідні у Красноградській ТГ на COVID-19 захворіли 7 осіб, така кількість нововиявлених хворих  і на Зачепилівщині. Також недугу діагностували у трьох пацієнтів із Кегичівської громади та в одного із Сахновщини.

На 21 вересня в стаціонарі центральної районної лікарні перебували 13 пацієнтів, у тому числі двоє дітей віком сім місяців і сім років. Ще у 24 недужих захворювання  під підозрою до надходження результатів аналізів методом полімеразно ланцюгової реакції (ПЛР). За попередній тиждень стався один летальний випадок. Хвороба забрала життя у 62-річної мешканки Нової Водолаги. Вірус майже повністю уразив легені жінки, тож лікарі були безсилі.

На цю дату амбулаторно лікувалися 40 жителів району, інфікованих коронавірусом. У тому числі: 13 — жителі Красноградської та Наталинської громад, 18 — мешканці Зачепилівки, 5 — Кегичівки, 3 — Старовірівської ТГ та 1 — із Сахновщини.

Медики наполягають на необхідності вакцинації від COVID-19.  Нині це найдієвіший засіб мінімізувати ризик підхопити хворобу та уникнути її перебігу  в тяжкій або летальній формі. Як поінформувала в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Руслана Равлюк, в місцевих пунктах вакцинації використовують вакцини AstrаZeneca, Pfizer і СoronaVac. Наразі спостерігається ріст сезонних захворювань, характерних для осінньо-зимової пори року. Сімейні лікарі приймають щодня до ста пацієнтів із симптомами застуди. Цей фактор дещо сповільнює темпи проведення щеплень. Першу дозу вакцини вже отримали майже 9 тисяч жителів Красноградської та Наталиської громад, двома дозами щепилися 8,5 тисяч краян.

Натомість в усіх закладах освіти району щеплення від коронавірусу вже отримали понад 80 % працівників. Це означає, що навіть із посиленням заходів протиепідемічної безпеки,  вони продовжать працювати у штатному режимі.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page