Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Окупанти цинічно вбивають наймолодших українців: 53 дитини в Харківській області вже ніколи не зможуть піти до школи

Окупанти цинічно вбивають наймолодших українців: 53 дитини в Харківській області вже ніколи не зможуть піти до школи

На жаль, цьогорічний День знань для маленьких жителів Харківщини не відвівся у звичному форматі. Замість першого дзвоника — звук сирени та ракет, випущених країною-агресором. Замість шкіл, ліцеїв — руїни. Ворожа армія забрала у дітей можливість ходити до школи, вчитись, спілкуватись з друзями та просто жити під мирним небом.

Країна-агресор позбавлена моралі та будь-яких людських проявів. За інформацією харківських ювенальних прокурорів, на сьогодні російські військові забрали життя 53 дітей. Отримали поранення 159.

30 серпня внаслідок артилерійського обстрілу Шевченківського району м. Харкова отримала поранення 6-річна дівчинка.

17 серпня військові рф цинічно обстріляли, за попередньою інформацією, крилатою ракетою «Іскандер 9М727» гуртожиток у Салтівському районі м. Харкова. Поранено дівчинку 12 років.

Також одна з ракет потрапила у приватний сектор Краснограда. Під час вибуху у будинку в одній кімнаті знаходилась родина. Батьки загинули, а дівчину вибуховою хвилею викинуло на подвір’я. Дитина отримала поранення.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 248 закладів освіти, повністю знищено — 21.

На території області внаслідок обстрілів пошкоджено 202 заклади освіти, 27 знищено повністю. Крім того, пошкоджено будівлі 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях, наголошує Харківс ька обласна прокуратура.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page