Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Реєстрація місця проживання та опитування: у за стосунку «Дія» активізувалися нові послуги

Реєстрація місця проживання та опитування: у за стосунку «Дія» активізувалися нові послуги

Користувачам сервісу ці новації стали доступними з 08 лютого 2022 року.

Для  тих, у кого «Дія» вже встановлена на телефоні, аби додати нові функції, необхідно зайти у розділ «Меню» та натиснути «Оновити застосунок». Перевірити наявність оновлених можливостей електронного сервісу можна в розділі «Послуги».

Завдяки послузі  «Місце проживання» є можливість змінити власне місце проживання або зареєструвати іншу особу у своєму житлі. Для того, щоб переєструвати власну прописку необхідно зазначити майбутню адресу реєстрації, інформацію про власника житлового приміщення, нинішню адресу реєстрації та особисті контактні дані. Чоловікам треба також внести номер із Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. Також потрібно сплатити адміністративний збір.

Щоб зареєструвати іншу особу, треба повідомити адресу місця реєстрації, дані особи, яку необхідно зареєструвати  та поінформувати про співвласника помешкання, якщо такий є. У «Дії» повинні відобразитися документи, які встановлюють право власності на житло.  У особи, яку реєструєте, повинен бути паспорт громадянина у форматі ID-картки, або закордонний паспорт, завантажений у «Дії». Всі етапи реєстрації важливо пройти упродовж 48 годин, інакше заявка деактивується.

— За першу добу з початку активізації в «Дії» послуги «Місце проживання» нею скористалися двоє жителів Краснограда, — розповіла начальник відділу Центру надання адміністративних послуг Красноградської міської ради Інна Овчаренко. – Красноградці змінили місце проживання в межах міста. Відповідна інформація надійшла нам у електронній програмі «Реєстр територіальної громади».

У відділі ЦНАП міськради уточнили, що адміністративний збір за прописку наразі становить 37,22 грн. Якщо громадянин порушив терміни реєстрації після зміни місця проживання, тоді доведеться сплатити 62,03 гривень. Також жителям приватного сектору після процедури перереєстрації прописки радять прийти до ЦНАП із будинковою книгою, аби поставити там відповідну відмітку. Мешканцям багатоквартирних будинків із житлового фонду громади візитувати до Центру надання адміністративних послуг не потрібно.

Щодо нової функції «Опитування», наразі українцям пропонують поділитися своєю думкою про те, яка з нових цифрових послуг найкорисніша для вас. Також запитують, як би ви назвали новий президентський проєкт. Аби долучитися до опитування, натисніть «Взяти участь».

Нині у «Дії» також доступні послуги заміни посвідчення водія, сплати податків для фізичних осіб-підприємців, отримання довідок про несудимість та за формами ОК-5 (про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб), і ОК-7 (для підтвердження страхового стажу та оплати лікарняного), шеренгу авто (спільне користування транспортним засобом) та інші.

Процес цифрової трансформації українського суспільства, який називають модним словом  «діджиталізація», триває.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page