Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / П’ять танців, п’ять перемог

П’ять танців, п’ять перемог

Учасники «IntoНації» разом із наставницею Оксаною Стадник після нагородження у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Танцюй Дніпро»-2021

З таким результатом танцювальний колектив «IntoНація» Красноградського ліцею № 4 фінішував у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі з хореографічних мистецтв «Танцюй Дніпро!». Творче змагання відбулося  у цьому місті 15 травня. У ньому взяли участь майже 100 команд танцюристів із різних куточків України. Попри потужну конкуренцію красноградці були на висоті.

— На фестиваль поїхали три групи вихованців, це понад сорок дітей. Ми приготували для показу п’ять танців, які були представлені в різних номінаціях. Серед них «Танець сміливих дівчат» та «Райдуга», «Магія літа» і «Ясноокі україночки». Також у конкурсі з прем’єрою хореографічної композиції «Танець для мами» виступала третя середня група нашого колективу. Для них цей виступ був дебютним, — розповіла керівниця «IntoНації» Оксана Стадник. — Конкурсні змагання відбувалися на сцені Будинку культури «Шинник». Це величезний сценічний майданчик. Хвилювань було чимало. Зміна костюмів, виступ, знову наш вихід…Приємно, що нам вдалося впоратися з емоціями та досягти успіху. Кожен танок посів перше місце у своїй категорії.

За словами Оксани Стадник, напередодні поїздки на фестиваль захворіла одна з учасниць колективу. Тож під час генеральної репетиції довелося  змінювати кілька танців. Та це не вплинуло на підсумок змагань. Додому танцюристи повернулися з кубками і медалями, а головне з чудовим настроєм і черговим сценічним досвідом.

Ми вже писали про перемогу «IntoНації» у Міжнародному фестивалі –конкурсі «Planet of talents fest». Там танцівники завоювали два перших місця і гран-прі. Переможців відзначили грошовою премією. Цим коштом вони замовили кофти з логотипом і назвою колективу. У Дніпрі діти мали нагоду їх одягнути. Радості не було меж. Адже це результат їхніх спільних старань.

— Вдячна батькам вихованців, які підтримують всі наші ідеї, допомагають в організації поїздок та у будь-яких інших ситуаціях.  Ми сильна команда, працюємо наполегливо, поводимося щиро, тому і отримуємо позитивний відгук від глядачів, — говорить Оксана Стадник.

Нині танцюристи разом зі своєю наставницею готуються до нових виступів. У їхньому репертуарі естрадно-спортивні хореографічні композиції, танцювальні номери з додаванням гімнастичних елементів, а також сучасна хореографія, зокрема, хіп-хоп. У виборі музичного супроводу для своїх постановок дотримуються єдиного принципу. Це має бути україномовна музика. Такою є  позиція тренерки Оксани Стадник. Наприкінці червня планують також організувати звітний концерт. Цьогоріч у колективі очікується шість випускників. Вони відвідували «IntoНацію» від початку її створення. Вона існує  вже чотири роки. Наразі об’єднує 6 різновікових груп дітей.

Фото з архіву Оксани Стадник

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page