Четверг , 28 Март 2024
На головну / Uncategorized / Перевізник ТОВ «Фенікс» відновив рух приміських маршрутів

Перевізник ТОВ «Фенікс» відновив рух приміських маршрутів

З восьмого лютого маршрутні автобуси поїхали в напрямку Іванівського, Берестовеньки, Березівки та інших населених пунктів. Нагадаємо, з 26 січня ці рейси були скасовані через нерентабельність.

Однак, за словами директора ТОВ «Фенікс» Геннадія Власенка, відновлення пасажирських перевезень є тимчасовим.

— Разом із керівниками Красноградської міської та Наталинської сільської територіальних громад домовилися про повернення маршрутів на два тижні, — уточнив керівник підприємства в розмові з кореспонденткою видання. — За цей час плануємо з’ясувати число пасажирів-пільговиків та інших, які самостійно сплачують за проїзд. Для цього разом із водіями маршрутами їздять уповноважені особи від громад. Такий хронометраж відвідувачів дозволить визначити оптимальну суму субвенції з місцевих бюджетів для перевезення пільгових категорій громадян. Якщо вона буде нижчою від потреби, маршрути знову закриємо.

Геннадій Власенко зауважив, що  сума, яку для перевезення пільговиків виділяли в попередні роки, теж не покривала затрат підприємства. Вона розраховувалася від фінансової спроможності районної скарбниці, а не реальних потреб. Користуватися пільговим проїздом в Красноградському районі до укрупнення території, що входить до його складу, мали  право майже 12 тисяч жителів. Субвеція з місцевого бюджету  ТОВ «Фенікс» для надання цієї послуги склала торік 1 мільйон 200 тисяч гривень. Вартість однієї поїздки до населених пунктів сільської місцевості коштує в середньому 12,50 гривень.  Якщо брати за основу середню ціну, виходить, що на рік пасажири можуть дозволити собі менше десяти безоплатних поїздок. Що говорити про ті маршрути, де поїздка коштує 25 гривень в один бік? По факту більшість клієнтів ми возили власним коштом.

Директор ТОВ «Фенікс» повідомив, що вже у перші кілька годин після поновлення руху приміського транспорту, рейси виявилися збитковими. Працювати собі в «мінус» перевізник надалі не налаштований. Отже, питання з відновленням руху приміських маршруток на постійній основі до низки сіл Красноградщини  залишається відкритим.

Про нас admin

Перевірте також

Читайте в наступному номері

8 лютого 2024

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page