Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Пенсійне посвідчення в «Дії»: як буде працювати електронний документ

Пенсійне посвідчення в «Дії»: як буде працювати електронний документ

Електронне посвідчення має таку ж юридичну силу як і його паперовий аналог
Починаючи з сьогоднішнього дня пенсійне посвідчення стало доступним у застосунку «Дія». Про це повідомляють у Пенсійному фонді України.
«Завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації України та Пенсійного фонду України сьогодні пенсійне посвідчення стало доступним для громадян у вигляді цифрового документу у мобільному застосунку «Дія», — йдеться у повідомленні.
Електронне пенсійне посвідчення у «Дії» стане доступним тим громадянам, які отримували пенсійне посвідчення після 2014 року.
«Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягнеться в Дії автоматично, одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажити посвідчення самостійно», — додають у фонді.
Інші пенсіонери, аби користуватись новою послугою мають змінити посвідчення старого зразку на нове.
«Пенсіонерам, які отримували пенсійні посвідчення у вигляді книжечки, для можливості відображення в Дії слід замінити посвідчення, звернувшись до Пенсійного фонду України online (через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду) або до будь-якого з сервісних центрів Фонду», — йдеться у повідомленні.
У Пенсійному фонді також нагадують, що електронне пенсійне посвідчення має таку ж юридичну силу як і паперове пенсійне посвідчення та підтверджує призначення пенсії.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page