Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Орден «За мужність» вручили батькам загиблого Героя

Орден «За мужність» вручили батькам загиблого Героя

Цього понеділка у Красноградській міській раді вшанували пам’ять земляка, молодшого сержанта Олександра Ткаченка, котрий мужньо захищав Україну від російських загарбників. Але життя Героя обірвалося…

Хлопець сам обрав шлях військового. Після закінчення середньої школи №3 навчався в Красноградському професійному ліцеї, здобув спеціальність зварювальника. Трудову діяльність розпочав у службі охорони ТОВ «Агрофірма «Пісчанська», звідки й був призваний на строкову військову службу. З честю виконавши свій громадянський обов’язок, наприкінці минулого року продовжив службу в Збройних силах України вже за контрактом. Із перших днів російсько-української війни став на захист Батьківщини.  

Указом Президента України «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» хороброго земляка посмертно відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Сьогодні цю державну нагороду отримали батьки Олександра Ткаченка Олександр Миколайович та Олена Юріївна. В юнака у Краснограді залишилися ще молодша сестра і бабуся. Усі вони так чекали його повернення додому… І зараз чекають…

Міський голова Світлана Кривенко та начальник Красноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Роман Багмут  висловили щирі співчуття родині, а також глибоку повагу і безмежну вдячність за виховання сина. Присутні на церемонії нагородження схилили голови у хвилині мовчання.

Красноградська громада увіковічнить пам’ять Олександра Ткаченка, назвавши одну з вулиць міста його іменем.

Герої не вмирають!

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page