Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Навчать шити та допоможуть працевлаштуватися

Навчать шити та допоможуть працевлаштуватися

Безплатно оволодіти професією «швачка» усіх охочих запрошує Красноградська районна філія Харківського обласного центру зайнятості в рамках проєкту «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні. SEW Ukraine».  Цільова аудиторія — жінки, що належать до вразливих категорій населення, зокрема ВПО, особи з інвалідністю та інші групи.

 Цей проєкт — 5-річна (2020-2025) ініціатива уряду Канади, спрямована на підтримку жінок шляхом їхнього працевлаштування та розвитку підприємництва в секторі легкої промисловості. Проєкт SEW Ukraine впроваджується Канадською фундацією кооперативного розвитку (CDF Canada) у партнерстві з БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

   Обласна служба зайнятості є партнером у реалізації цієї ініціативи. Майже 1 000 жінок пройдуть практичну підготовку у високооснащеній майстерні Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Навчання перших двох груп уже стартувало в червні цього року. До речі, на базі ЦПТО ДСЗ створять виробничий швейний кооператив.

Окрім того, планується проведення дистанційного теоретичного навчання за професією «швачка» у форматі онлайн та практичної частини на базі Харківського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

Для опанування теоретичної частини необхідно мати комп’ютер або телефон з підключенням до інтернету. Теоретичне навчання розраховане на 60 годин і триватиме 2 тижні. Пройти навчальну програму можна в будь-який зручний для слухача час.

Практичне навчання складає 90 годин протягом трьох тижнів. Вправи передбачають заняття в майстерні обласного центру професійно-технічної освітиз майстром виробничого навчання, виконання ручних робіт та робіт на швейному обладнанні — сучасних швейних машинах та оверлоках.       Наголошуємо, що проходження навчання для учасників є безкоштовним.  До того ж їм надається допомога в працевлаштуванні на підприємствах легкої промисловості або у відкритті власної справи, що дасть можливість працювати як самозайнята особа.

Детальну інформацію можна отримати у фахівців районної філії обласного центру зайнятості за адресою: м. Красноград,  вул. Соборна, 81-А або зателефонувавши на номер (05744) 73287.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page