Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / Місто на півночі України прийме 500 родин із Харківської області

Місто на півночі України прийме 500 родин із Харківської області

Жителів населених пунктів неподалік лінії фронту закликають евакуюватися.

Житомир може прийняти 500 родин із дітьми, які евакуюються з міста Куп’янськ. Людям нададуть першу допомогу та житло. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Це передусім Куп’янська громада, звідки за один день ми вивезли 10 людей. Це сім’ї з дітьми та маломобільні громадяни. Евакуйовані отримують необхідну допомогу та тимчасове житло. Зараз є можливість розмістити 500 сімей із дітьми з Куп’янська у Житомирі», — розповів Синєгубов.

Голова ХОВА пояснив, що у районах, де тривають постійні обстріли, медики та рятувальники, попри це, надають допомогу населенню. Однак окупанти б’ють прицільно по підрозділах Держслужби України з надзвичайних ситуацій та каретах «швидких», які виїжджають на виклики, доводиться зважати на військову обстановку під час таких викликів. Тому мешканців закликають евакуюватися. У Куп’янській громаді оголошена обов’язкова евакуація.

«Поряд із тим ми оголошуємо, що з місць проведення бойових дій, із лінії фронту ми маємо евакуювати людей, і проводимо роз’яснювальну роботу, навіть по Куп’янському району, по деяких населених пунктах оголосили обов’язкову евакуацію. Це нам дозволить більш ретельно підходити до кожної сім’ї, кожного подвір’я, і вже індивідуально підносити ту інформацію, що евакуюватися все ж таки потрібно, оскільки наразі той напрямок є дуже небезпечним», — сказав Олег Синєгубов.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page