Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Музейна колекція поповнилася новими експонатами на тему АТО/ООС

Музейна колекція поповнилася новими експонатами на тему АТО/ООС

Скриню з гільзами ATS, ЗУ, танку і кулемета ДШК, а також особисті речі та малюнки до Красноградського краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича передали учасник антитерористичної операції на Сході України головний старшина ДШР 503 БАТ МП Віктор Галущак, волонтер Віталій Пономаренко, старший сержант 32-го реактивного артилерійського полку Олександр Ванін  і старший матрос 32-го реактивного артилерійського полку Таїсія Ваніна.

Також збірку власних віршів, авторські оберегові ляльки-мотанки та іграшки подарувала закладу письменниця, майстриня декоративно-прикладного мистецтва з  Харкова Олена Хітушко. Від початку збройного конфлікту на Донбасі  жінка надсилає свої роботи на фронт. У такий спосіб виявляє підтримку захисникам держави.

— За сприяння голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна відбувся ремонт у виставковій залі, присвяченій подіям АТО/ООС та Афганістану. Наразі ремонтні роботи завершені. Тепер у співпраці з дизайнеркою Наталією Скринник розробляємо художній проєкт оновленої експозиції, складаємо тематико-експозиційний план майбутньої виставки, — розповіла директорка краєзнавчого музею Наталія Швець. — Вже маємо надходження нових експонатів і продовжуємо збір артефактів за тематикою згаданих збройних конфліктів.

За словами Наталії Швець, відкриття виставки планується до 30-річчя Незалежності України. Ця ювілейна дата відзначатиметься цьогоріч 24 серпня. Отже, якщо хочете поділитися з музейниками тематичними експонатами, не зволікайте. До презентації експозиції часу лишається небагато.

Фото з архіву Красноградського краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page