Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Медична довідка для дозволу на зброю: порядок отримання та ціна

Медична довідка для дозволу на зброю: порядок отримання та ціна

Скільки коштує медична послуга, яка є важливою умовою, аби на законних підставах отримати право на користування різними видами зброї, зокрема, мисливською, цікавляться читачі районної газети. Детально про це розповіла директор КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганна Васенко.

— Повна назва документа «Медична довідка для отримання дозволу (ліценції) на об’єкт дозвільної системи». Його отримання є обов’язковою умовою для продажу, придбання, реєстрації, обліку та застосування спеціальних засобів самооборони. Довідка видається на підставі наказу Міністерства охорони здоров’я України № 252 від 20 жовтня 1999-го року, — зазначила фахівець. — Аби її отримати необхідно пройти відповідний медичний огляд.  Згідно з пунктом 4 згаданого наказу він проводиться за рахунок замовника.

До складу медичної комісії, яка проводить таке обстеження, входять лікарі: терапевт, невропатолог, отоларинголог та офтальмолог, а також нарколог  і психіатр. Крім того, є чітко визначений перелік лабораторних та інших досліджень, які повинні пройти отримувачі послуги. Зокрема, загальний аналіз крові та сечі, аналіз крові на цукор, електрокардіограма (ЕКГ), обстеження гостроти та полей зору.

— Вартість довідки включає огляд вузькими спеціалістами, видачу наркологічного та психіатричного сертифікатів, проведення аналізів, — пояснила Ганна Васенко. — Вона обчислюється з урахуванням заробітної плати медичних працівників, витрат на розхідні матеріали, тобто засоби індивідуального захисту, реактиви для лабораторних досліджень, папір для ЕКГ тощо.

Наразі для жінок ціна послуги складає — 963 грн, для чоловіків — 857 гривень.

Перелік і вартість платних медичних послуг затверджується на пленарному засіданні  Красноградської районної ради. Ознайомитися з ним можна на сайті органу місцевого самоврядування http://krrada.kh.ua/ в розділі «Документи, рішення сесії».

Аби пройти медичний огляд для отримання дозволу (ліценції) на об’єкт дозвільної системи, спершу  необхідно звернутися до реєстратури центральної районної лікарні. Направлення від сімейного лікаря не потрібне. Медичну послугу можна оплатити готівкою та безготівково. Оплату готівкою приймають у бухгалтерії ЦРЛ, а також у кабінеті 23-а, який знаходиться у будівлі поліклінічного відділення закладу охорони здоров’я. Потому видається квитанція про оплату. Безготівковий розрахунок  здійснюється через термінали ПриватБанк, розташовані в Краснограді.

Відповідно до пункту 9 наказу МОЗ № 252 від 20.10.1999 термін дії медичної довідки для отримання дозволу (ліценції) на конкретний об’єкт дозвільної системи не може перевищувати трьох років. Тож користувачам спеціальними засобами самооборони необхідно вчасно поновлювати документ.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page