Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Малята і звірята, Або як красноградські малюки допомогли тваринам-безхатченкам

Малята і звірята, Або як красноградські малюки допомогли тваринам-безхатченкам

Учасники благодійної акції «Збільшуємо добро» у ЗДО № 17 Красноградської міської ради

Вихованці старшої групи «Капітошка» дитсадка № 17 міста Краснограда разом із вихователями та батьками ініціювали благодійну акцію «Збільшуємо добро». До цієї ініціативи долучилися й інші групи закладу дошкільної освіти. Діти спільно зі старшими зібрали продукти для годівлі, медикаменти та розхідні матеріали для надання медичної допомоги безпритульним тваринам, власноруч виготовили килимки-лежанки для  відпочинку пухнастиків. Двадцять сьомого січня ці подарунки дітвора та їхні наставники вручили представникам місцевої організації «Волонтерська ліга». Як все було, запитали у безпосередніх учасників події.

  • Ми з дітьми працюємо за навчальною програмою «Впевнений старт». Якраз вивчали тему «Все починається в тобі» Це про добро, милосердя, вдячність. Хотілося, аби малеча могла проявитися у цих якостях у якійсь реальній справі. Так у нас із колегою Наталією Пугач виникла ідея провести акцію на підтримку братів менших, — розповіла одна з  виховательок групи «Капітошка» Ольга Безуглова. – Ця ініціатива знайшла відгук у батьків, керівництва та інших педагогів дитсадка. Таким чином все і завертілося.

За словами Ольги Безуглової, з «Волонтерською лігою» педагогині зв’язалися у соціальних мережах. Попросили скласти список необхідних речей і отримали скромний перелік, який за згодою учасників акції вирішили розширити. Відтак накопичилося достатньо товарів.

  • Діти з великим ентузіазмом долучилися до цієї справи. Коли волонтери навідалися в дитсадок, аби забрати зібрані речі, кожен хотів вручити їм благодійний пакунок. Малеча радо розповідала про своїх домашніх улюбленців, співчувала тваринам, які не мають господарів, — говорить пані Ольга. – Для вихованців старшої групи «Капітошка» цей рік у дитячому садочку останній, але прийдуть інші. Сподіваюся, акція «Збільшуємо добро» обов’язково матиме продовження.

Кореспондетка видання поспілкувалася з приводу з керівницею Громадської організації «Волонтерська  ліга» Дар’єю Волобуєвою.

  • Чимало безпритульних тварин, які очікують нових господарів, знаходяться на перетримці у волонтерів. Часто вони також потребують ветеринарної допомоги. Бюджет організації обмежений. Він поповнюється за рахунок благодійних внесків. Здебільшого цих сум недостатньо, аби покрити всі витрати. Адже покинутих напризволяще братів менших дуже багато, — зауважила співрозмовниця. — Тож ми щиро вдячні закладу дошкільної освіти № 17 за цю руку допомоги. Всі речі вже передані та використовуються за призначенням.

Дар’я Волобуєва зазначила, що дитсадок № 17 є одним із небагатьох місцевих закладів чи підприємств, хто організовано звернувся до «Волонтерської ліги» з пропозицією допомоги. Було б добре, якби такий приклад отримав послідовників.  Додаткова інформація про діяльність та контакти ГО «Волонтерська ліга» можна знайти  за посиланням — @volonterliga.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page