Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус: поширення інфекції в Красноградському районі прогресує

Коронавірус: поширення інфекції в Красноградському районі прогресує

За минулі вихідні COVID-19 діагностували у 102 жителів краю, а за попередні сім днів діагноз підтвердився у 168 краян. З початку березня хворобу виявили у 372 красноградців.

Упродовж минулого тижня від ускладнень перебігу захворювання померли 13 мешканців Красноградщини . Такий високий рівень летальності зареєстрований у районі вперше від початку пандемії коронавірусу, — констатують медики.

—  Хвороба нікого не жаліє. Серед померлих не тільки люди старшого віку, а й працездатне населення, — зауважила під час апаратної наради в райдержадміністрації директорка КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Ганна Васенко. — На 22 березня в стаціонарі ЦРЛ перебувають 85 пацієнтів із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, у тому числі 10 — у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Серед хворих троє дітей. Вони лікуються в інфекційному відділенні, захворювання протікає у середній формі тяжкості.

За словами лікарки, нині в ЦРЛ пацієнтів із коронавірусом госпіталізують до інфекційного, терапевтичного, дитячого відділень, а також анестезіології та інтенсивної терапії та екстреної невідкладної медичної допомоги. У лікарні створено 131 ліжко для хворих на COVID-19. Також діє 153 кисневі точки, крім цього в арсеналі медиків є десять апаратів штучної вентиляції легень.

Киснем та медикаментами першої необхідності заклад охорони здоров’я забезпечений.

У ЦРЛ за кошти, які виділяються за «ковідним» пакетом надання медичних послуг, планують придбати мобільну установку для проведення рентгендосліджень. Цим обладнанням можна буде користуватися безпосередньої у відділенні, де перебувають хворі. Також центральна районна лікарня  вже оплатила ліцензію для зберігання комп’ютерного томографа (КТ) та готує документацію для придбання дозволу на право використання КТ. Ремонт приміщення для  встановлення томографа триває.

— З 97 проб біологічного матеріалу від пацієнтів із підозрою на коронавірус, які відправили перед вихідними, позитивний результат отримали у 79 випадках, — повідомила в.о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк. — На 19 березня амбулаторно лікувалися 119 хворих із підтвердженим діагнозом «коронавірус». Наразі цифра уточнюється.

Руслана Равлюк зазначила, що фахівці первинної медицини працюють в авральному режимі. Щодня на прийомі в сімейних лікарів буває близько 50 пацієнтів і більше.

Медики вкотре рекомендують всім, а особливо людям старшого віку, утриматися від відвідин громадських місць, зокрема, закладів торгівлі. За покупками ходити тільки в разі крайньої потреби. Дітей просять бути уважнішими до своїх літніх батьків, взяти на себе обов’язок із придбанням продуктів і товарів першої необхідності. Коронавірус поширюється, тож берегтися важливо всім незалежно від віку та загального стану здоров’я.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page