Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус: за кількістю нововиявлених хворих Красноградщина встановила антирекорд

Коронавірус: за кількістю нововиявлених хворих Красноградщина встановила антирекорд

За минулі вихідні COVID-19 діагностували у 68 жителів району, а з початку березня недугу виявили у 209 красноградців. Такі цифри озвучили ранком 15 березня під час апаратної наради в райдержадміністрації. За словами завідувачки Красноградської філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр» МОЗ України Оксани Співак, такий високий рівень захворюваності коронавірусною інфекцією у краян зареєстрували вперше з початку пандемії.

Наразі в стаціонарі КНП «Красноградська центральна районна лікарня» перебувають 72 пацієнти з COVID-19, у тому числі восьмирічна дитина із  Наталинської сільської територіальної громади.   Шестеро хворих отримують інтенсивну терапію, один пацієнт підключений до апарату штучної вентиляції легень. 

За попередній тиждень у ЦРЛ померли четверо пацієнтів із коронавірусом: дві жінки з Краснограда, 1965 р. н. та 1938 р. н. і два чоловіки з Кегичівщини, 1941 р. н. і 1943 року народження.

— Кількість ліжко-місць, призначених для лікування пацієнтів із коронавірусом зайняті більше, ніж на 60 %, — поінформувала в. о. директора ЦРЛ Людмила Сухіна. — Ковідний ліжковий фонд на сто відсотків оснащений для надання кисневої терапії, перебоїв із постачанням кисню немає.

Лікарка зауважила, що серед захворілих не тільки люди старшого віку, а й чимало працездатного населення. Почастішали випадки захворювання серед дітей. Тож у зоні ризику перебувають всі вікові категорії без виключення. 

— Амбулаторно лікуються більше 130 жителів Красноградщини, у яких діагностували коронавірус. З них 44 — нововиявлені хворі, — повідомила в. о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Руслана Равлюк. — Всі сімейні лікарі на робочих місцях, амбулаторії працюють в штатному режимі. 

Спалах захворюваності короновірусом в Красноградському районі медики насамперед пояснюють тим, що громадяни нехтують правилами індивідуального захисту, масово відвідують заклади торгівлі та міський ринок, не дотримуться соціальної дистанції та інших запобіжних засобів.

Фахівці від медицини закликають населення по можливості уникати місць скупчення людей. Зокрема, за покупками ходити тільки в разі крайньої необхідності. Людям старшого віку рекомендують взагалі утриматися від візитів магазинами. Для формування продуктових та інших запасів  краще звернутися за допомогою до молодших членів родини.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page