Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / З 11 квітня на всій території Харківщини діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки

З 11 квітня на всій території Харківщини діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки

Таке рішення 9 квітня ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області, — повідомила пресслужба ХОДА.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук зазначила, що на території області з 11 квітня встановлюються обмеження, які відповідають «червоному» рівню епідеміологічної небезпеки, без послаблень.

«Важливо, щоб і на рівні органів місцевого самоврядування були прийняті відповідні рішення», — цитує керівницю області пресслужба ХОДА.

За інформацією директорки ДЗ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любові Махоти, в Харківській області інтенсивність епідеміологічного процесу продовжує зростати. Наразі перевищено показники госпіталізації (станом на сьогодні він складає — 79,9 на 100 тисяч населення) та коефіцієнт виявлення, який складає – 21,3%. 

— Ці показники характеризують напруженість епідпроцесу, відтак вимагають впровадження червоного рівня епіднебезпеки, — зауважила фахівець.

Любов Махота додала, що за два останні тижні лабораторно підтверджено 15250 випадків, і показник складає 973 на 100 тисяч населення, що майже на 40% перевищує показник попередніх двох тижнів. 

«Що стосується міста Харкова, то за останні два тижні зареєстровано 10 тисяч 258 випадків – це 67,3% до загальної захворюваності. Що стосується інтенсивного показника захворюваності, в цілому по області він складає 573, по місту Харкову — 719. В районах області показник — 404 на 100 тисяч населення»,  — сказала директорка обласного лабораторного центру.

Які обмеження  та дозволи  діятимуть на Харківщині, яка невдовзі перебуватиме в «червоній зоні» карантину, дивіться  у наступних зображеннях:

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page