Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / ЗНО-2021: Красноградщина готується до проведення тестування

ЗНО-2021: Красноградщина готується до проведення тестування

Питання організації зовнішнього незалежного оцінювання в округах, визначених в області для проходження тестів, обговорили 14 грудня  під час наради у форматі ZOOM-конференції. У спілкуванні взяли участь представники Департаменту науки і освіти  облдержадміністрації спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти та особи, відповідальні за ЗНО  на місцях. Про особливості ЗНО-2021 розповіла учасниця засідання,  консультант Красноградського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольга Міхно.

— Основна новація полягає в тому, що тестування з більшості предметів за виключенням фізики та хімії, можна буде пройти в пунктах тестування Краснограда. Змінилася норма перебування кількості учасників у місцях проведення ЗНО. Раніше вона визначалася від 250 осіб, тепер від 180, — пояснила фахівець. — Це пов’язано з епідеміологічною ситуацією щодо поширення коронавірусу. Таким чином намагаються розвантажити будівлі від великої кількості відвідувачів, аби забезпечити дотримання соціальної дистанції та інших запобіжних вимог.

Фізику та хімію для складання екзаменів щороку обирає найменша кількість учасників ЗНО. Тому з цих предметів екзаменуватимуть  у пунктах тестування Харкова.

Для випускників закладів загальної середньої освіти обов’язковими для написання державної підсумкової атестації у форматі ЗНО будуть українська мова, математика, іноземна мова чи історія України. Четвертий предмет вони можуть обрати самостійно з визначеного переліку.

У залежності від правил вступу до закладів вищої освіти майбутні абітурієнти можуть також вибрати, яку сертифікаційну роботу їм виконувати під час ЗНО: із української мови чи української мови і літератури.

Основна сесія ЗНО-2021 відбудеться у період із 21.05.2021 до 15.06.2021 включно. Відкриє екзаменаційний марафон тестування із хімії (21 травня), а завершить тест із географії (15 червня). Решта предметів відбудуться у такі дати:

  • іспанська, німецька, французька мова — 24.05.21;
  • англійська мова — 25.05.21;
  • математика — 28.05.21;
  • українська мова/українська мова і література — 01.06.21;
  • історія України — 04.06.21;
  • фізика — 07.06.21;
  • біологія — 10.06.2021.

Нагадаємо, Красноградський район є одним із семи округів на Харківщині, де створені та працюють пункти проведення ЗНО. Вони діють у приміщеннях педагогічного фахового коледжу, аграрно-технічного коледжу, професійного ліцею, НВК № 2 та багатопрофільного ліцею. У будівлі багатопрофільного ліцею передбачені умови для учасників оцінювання з особливими потребами.

До теми

Реєстарція для участі в пробному ЗНО -2021триватиме  05-19 січня. Зареєстуватися можна на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (https://zno-kharkiv.org.ua/register/)

У 2021-му кожний учасник / учасниця зможуть вибрати лише один предмет для проходження пробного екзамену в пункті тестування. Такі вимоги спричинені пандемією коронавірусної інфекції. Тести з української мови, української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов відбудуться 10 квітня. 

З решти предметів зареєстровані учасники матимуть можливість завантажити тестові зошити та пройти тестування вдома.

Для отримання результатів пробного ЗНО потрібно буде занести відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» упродовж 10–14 квітня.

Для тих, хто скористається цією пропозицією, результати  оприлюднять  в особистих кабінетах 16 квітня.

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page