Пятница , 29 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Допоможіть зупинити шахрая

Допоможіть зупинити шахрая

— Нещодавно став жертвою афериста й хочу попередити інших людей, аби не потрапили в таку халепу, — написав у месенджер районної газети житель Тишенківки Сергій К. — Один із місцевих жителів представляється працівником лісництва і колишнім воїном АТО. Він пропонує послуги з продажу дров за помірну ціну. Потенційних клієнтів вишукує за оголошеннями в соціальних мережах. Спершу просить заплатити за товар через термінал, а доставити обіцяє впродовж години. Але після оплати не виходить на зв’язок. На його гачок попалося чимало земляків, близько десяти з них заявили про такі випадки шахрайства до поліції. Та хвилююся, що поки правоохоронці зупинять цього зловмисника, він встигне ошукати ще багатьох довірливих краян.

У Красноградському районному відділі поліції кореспондентці видання підтвердили інформацію про заявників, які постраждали від подібної афери. На підставі заяв громадян відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування, його деталі не розголошують.

Випадки махінацій нині непоодинокі. Злодії користуються будь-якою нагодою, аби нажитися на довірі. Нерідко потенційні жертви самі дають їм привід для цього. Бажання покупців заощадити кошти зрозуміле. Співвітчизники часто скаржаться на низький рівень доходів. Натомість, щоб уникнути фінансової «мишоловки», фахівці радять дотримуватися двох простих правил. Зокрема, купувати товари і послуги лише у перевірених продавців. Оплачувати замовлення тільки після отримання. Тож перед тим, як замовити чергову покупку в сумнівного торгівця, згадайте про це.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page