Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Вшанували героїв Чорнобиля

Вшанували героїв Чорнобиля

Двадцять шосте квітня 1986 року. Ця дата назавжди увійшла в історію новітньої України як День Чорнобильської трагедії. Щороку жителі міста та району збираються біля меморіального комплексу на алеї Героїв Чорнобильців, щоб вшанувати живих та віддати данину пам’яті загиблим героям. Ось і цього вівторка красноградці згадали жертв радіаційних аварій та катастроф, а також героїзм земляків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.
Мітинг-реквієм відбувся за участю Красноградського міського голови Світлани Кривенко, Наталинського сільського голови Олени Третяк, очільника районної організації ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимира Пікалова та представників громадськості. Чимало вдячних слів лунало на адресу краян, які чесно виконали свій обов’язок, захистивши людство від розлюченого атому.
Багато живих квітів поклали до підніжжя меморіалу, відправили молебень за загиблими ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС.
І хоча минуло вже 36 років від техногенної катастрофи, зовсім недавно співвітчизники знову з острахом слідкували за розвитком подій на Чорнобильській атомній. Розпочавши підступну війну з Україною, армія рф зайшла на територію станції та взяла в заручники весь її персонал. А під самим укриттям склала чимало смертоносних зарядів. Однак завдяки стійкості та мужності працівників ЧАЕС і нацгвардійців трагедії вдалося уникнути.
Пам’ятаймо про подвиг наших земляків, що зберегли життя мільйонам людей у 1986-му, а ще вірмо в тих, хто захищає нашу країну зараз.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page