Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / ВПО отримуватимуть виплати, якщо навіть втратили паспорт

ВПО отримуватимуть виплати, якщо навіть втратили паспорт

Із сьомого серпня внутрішньо переміщені особи (ВПО), які втратили паспорт, отримали можливість ставати на облік та оформлювати виплати на проживання. Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України від 01 липня 2022 р. № 755. 

«Зміни суттєво спрощують отримання послуг людям, які перемістилися із районів бойових дій  та втратили документи. Відтепер вони можуть ставати на облік, реєструватись та отримувати допомогу від держави як внутрішньо переміщені особи навіть без наявності паспорта. Натомість ВПО достатньо надати довідку від ДМС України або тимчасовий документ, який посвідчує особу під час воєнного стану – єДокумент, доступний у застосунку Дія», — повідомили в ДМС України.

Довідку про те, що особа звернулась за оформленням паспорта (ID-картки або паспорта-книжечки), можна отримати у підрозділах ДМС України, у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс», якщо особу ідентифіковано за відомостями Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС. 

Теги: впо соціальні виплати

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page