Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Вода у річці Берестовій непридатна для купання

Вода у річці Берестовій непридатна для купання

У пробах води із зони відпочинку в Краснограді та Зачепилівці фахівці виявили антиген ротавірусної інфекції. Про це 14 червня під час апаратної наради в райдержадміністрації повідомила завідувачка Красноградською міжрайонною філією ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Оксана Співак.

— Після потрапляння в організм людини збудника  захворювання спостерігається стрімкий розвиток хвороби. Відтак вона  є небезпечною для громадян будь-якого віку, а  особливо дітей, — зауважила фахівець. —  У хворого виникає інтоксикація, підвищується температура, виникають спазми в шлунково-кишковому тракті, діарея та блювота.  Захворіти можна від  ковтка зараженою води. Тож ми рекомендуємо заборонити купання у водоймі.

Відповідні листи про тимчасову заборону купання працівники філії направили до керівництва Красноградської та Зачепилівської громад. На березі річки необхідно встановити відповідні попереджувальні таблички.

Забір води для дослідження відбувається щодватижні. Тож у найближчі 15 днів приймати водні процедури у Берестовій не рекомендується.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page