Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Безробітних, які не працевлаштовані протягом 30 днів, залучатимуть до громадських робіт — Шмигаль

Безробітних, які не працевлаштовані протягом 30 днів, залучатимуть до громадських робіт — Шмигаль

dig

Кабмін України оголосив про реформу сфери зайнятості, згідно з якою на час воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних, котрі протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуть до суспільно корисних робіт. За цю працю платитимуть мінімальну зарплату (6 500 гривень).

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 21 червня.

«В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується й організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, котрі протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт», — сказав Шмигаль.

Зокрема, посадовець зазначив, що це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному регіоні, визначатиме місцева влада.

Прем’єр-міністр наголосив, що праця оплачуватиметься — держава визначить кожному залученому до суспільно корисних робіт заробітну плату розміром із мінімальну. Наразі вона становить 6 500 гривень на місяць, а з 01 жовтня цього року має зрости до 6 700 гривень.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави й відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту», — зауважив Шмигаль.

Окрім того, статус і виплати внаслідок безробіття відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук пояснив, що до громадських робіт насамперед залучатимуть зареєстрованих безробітних, котрим не знайшли роботу, та працівників, які втратили частину заробітної плати. За словами Мельничука, такі суспільно корисні роботи не практикуватимуть до людей, які реалізовують заходи національного спротиву.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page