Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Аграрії Харківщини завершують посівну кампанію

Аграрії Харківщини завершують посівну кампанію

Через бойові дії польові роботи проведено на 65 відсотках площ. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку Харківської ОВА.

«Цьогорічна посівна стала важким випробуванням для аграріїв Харківської області в основному через шкоду, яку завдали російські війська. Засмічення полів випадковими або спеціально залишеними ворогом мінами, снарядами, ракетами та іншими вибуховими пристроями – це одна з проблем, що заважає проведенню весняно-польових робіт», – зазначають у департаменті.

Підрахувати точно, скільки наразі площ не засіяно, доволі складно. Незважаючи ні на що, аграрії Харківщини завершують посівну кампанію. На контрольованій території   у п’яти районах (окрім Ізюмського, Куп’янського, практично на всій території яких проходять бойові дії, та частково окупованих територій Харківського й Чугуївського районів).

Щодо контрольованої території, то на сьоме червня по всіх категоріях господарств ярими сільськогосподарськими культурами засіяно майже 499 тис. га або 64% до прогнозу — 771 тис. гектарів.

Довідка. На 01 червня 2022 року в Харківській області для забезпечення проведення весняно-польових робіт цьогоріч 701 сільгосптоваровиробник залучав кредити. Обсяг залучених кредитів по області становить 1 182 066,75 тис. гривень. Мінімальна  процентна ставка складає 9,7 %, максимальна – 22 відсотки.    

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page